Optiek-Plessers | LINDBERG
16552
single,single-portfolio_page,postid-16552,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.3,vc_responsive
 

LINDBERG

About This Project

Het Deense merk ‘Lindberg’ is opgericht door de Poul – Jorn LINDBERG in 1979, optometrist van opleiding. In 1969 opende hij zijn optiekzaak en niet veel later begon hij brillen te ontwerpen en te ontwikkelen die hij op dat moment nog in het buitenland liet produceren. Later, in 1983 leerde hij architect Hans Dissing kennen en werkten ze samen aan de LINDBERG AIR Titanium bril. Decennia later zou deze bril de basis vormen voor vele creaties van nu. De AIR Titanium frames waren onmiddellijk een succes en andere opticiens in het binnenland begonnen de frames te verkopen. Het buitenland liet daarom niet lang op zich wachten en de verkoop schoot de hoogte in, in de Verenigde Staten, BeNeLux en Frankrijk.

Lindberg is een designer lijn die in de loop der jaren tal van andere lijnen heeft uitgewerkt. De minimalistische glasbrillen en de AceTaniums zijn enkele bekende lijnen. Lindberg blinkt uit in vakkundigheid en is een staaltje van techniek op zich. De schroefloze modellen met titanium gecombineerde veren zijn hier voorbeelden van. De monturen stralen kwaliteit, zakelijkheid en klasse uit.

Category
OPTISCH